Έξι κρυμμένοι παράδεισοι στην Ανατολική Ευρώπη


Υπάρχουν πολύ περισσότερα μέρη να επισκεφτείτε στην Ανατολική Ευρώπη από την Πράγα ή τη Βουδαπέστη. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις πιο όμορφες πόλεις προς τα ανατολικά, για μια γρήγορη ή μακρά απόδραση.


Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό παζλ, που συνδυάζει την μπαρόκ αισθητική με τα μεσαιωνικά κτίσματα, καθώς μπλέκουν με τις Αρ Νουβώ πινελιές και την ρετρό αισθητική της σοσιαλιστικής εποχής. Ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Joze Plecnik που σχεδίασε πολλά από αυτά που θα δείτε εργάστηκε αργότερα στην Πράγα, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Λιουμπλιάνα υπήρξε η βάση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Η Λιουμπλιάνα έχει μια ζωντάνια από την φοιτητική κοινότητα της πόλης και τα πολυσύχναστα καφέ πλάι στο ποτάμι, κάνοντας την ιδανικό προορισμό για μια γρήγορη απόδραση. Πού να μείνετε: Στο Bed & Breakfast Atticus στο κέντρο της Λιουμπλιάνα θα βρείτε δωμάτια από 40 ευρώ τη βραδιά.




COMMONS.WIKIMEDIA.ORG
Λόκετ, Τσεχία
Η πανέμορφη αυτή πόλη βρίσκεται σε μια στροφή του ποταμού Ohře, περίπου τέσσερις ώρες μακριά από τη πρωτεύουσα της χώρας. Το Λόκετ μπορεί να μην είναι η πιο γνωστή πόλη της χώρας, αλλά συναγωνίζεται την Πράγα σε ομορφιά. Με ένα κάστρο του 14ου αιώνα, ένα μουσείο βιβλιοδεσίας και μια μεγάλη παράδοση στις πορσελάνες, το Λόκετ προσφέρεται για μια (τουλάχιστον) ολοήμερη εκδρομή. Πού να μείνετε: Περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από το Λόκετ, στην Penzion Pod Zámkem θα βρείτε δωμάτια από 55 ευρώ.


WWW.FLICKR.COM
Ταρτού, Εσθονία
Σε αντίθεση με την πρωτεύουσα Ταλίν, που σφύζει από νυχτερινή ζωή και τουρίστες, το Ταρτού είναι μια ήσυχη πόλη και θεωρείται ως το πολιτιστική και πνευματικό κέντρο της χώρας. Είναι η πιο παλιά πόλη της χώρας, έχοντας χτιστεί το 1030 και έχει ορισμένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κτήρια που ακόμα χρησιμοποιούνται από το πανεπιστήμιο. Πέραν των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, η πόλη έχει μεγάλες πλατείες και έναν υπέροχο βοτανικό κήπο. Πού να μείνετε: Το Aleksandri Hotel βρίσκεται στο κέντρο της Tartu, κοντά στον ποταμό Emajõgi και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη και τα εμπορικά κέντρα. Εκεί θα βρείτε δωμάτια από 42 ευρώ τη βραδιά.

Μπρατισλάβα, Σλοβακία
Μετά το «βελούδινο διαζύγιο» η Μπρατισλάβα έγινε πρωτεύουσα της Σλοβακίας και έκτοτε έχουν γίνει έργα ανοικοδόμησης και βελτίωσης της παλιάς πόλης. Ως ένας από τους πιο φθηνούς προορισμούς την Ευρώπη για διακοπές, ο τουρισμός της πόλης ανεβαίνει, με στόχο να πλησιάσει τα πρότυπα της Πράγας μια μέρα. Με την παλιά πόλη, τα ατελείωτα μπαράκια στις όχθες του Δούναβη, νεανικές παρέες και έντονη νυχτερινή ζωή δεν υπάρχει λόγος να μην το πετύχει μια μέρα. Πού να μείνετε: Το Hotel Carpatia Bratislava βρίσκεται στους πρόποδες των Μικρών Καρπαθίων, 10 χιλιομετρα βόρεια της πόλης κι έχει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εκεί μπορείτε να βρείτε δωμάτια από 48 ευρώ τη βραδιά.

COMMONS.WIKIMEDIA.ORG
Τόρουν, Πολωνία
Το Τόρουν είναι ιδανικός προορισμός για τους ιστοριοδίφες, αφού πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη στα δυτικά της Βαρσοβίας, γεμάτη εντυπωσιακά κτήρια και εκκλησίες, όπως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Η πόλη είναι και γενέτειρα του Κοπέρνικου και έχει ορισμένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά καμπαναριά της Ευρώπης, ενώ η παλιά γειτονιά της πόλης προστατεύεται από την Unesco. Πού να μείνετε: Στο Gotyk στην Παλιά Πόλη του Τόρουν, περίπου 30 μέτρα από το σπίτι του Κοπέρνικου, από 40 ευρώ τη βραδιά.

WWW.WIKIPEDIA.ORG/{GEORGIOS.GIANNOPOULOS AT GMAIL.
Κότορ, Μαυροβούνιο
Η «Νέα Κροατία», όπως αποκαλείται το Μαυροβούνιο, κάνει σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια χάρη στην τουριστική της ανάπτυξη. Η παραθαλάσσια πόλη θυμίζει αρκετά το Ντουμπρόβνικ, αφού είναι περικυκλωμένη από ένα μεσαιωνικό τείχος. Η αρχιτεκτονική του Κότορ, η οποία είναι βαθύτατα επηρεασμένη από την ενετοκρατία, με τα στενά σοκάκια της και αξιοθέατα, όπως ο καθεδρικός ναό του Αγίου Τρύφωνα και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στην πόλη. Πού να μείνετε: Στο ατμοσφαιρικό Hotel Rendez Vous, που είναι εριτριγυρισμένο από τις εκκλησίες St. Luka, St. Nikola και St. Ozana, το Hotel Rendez Vous και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Κότορ, από 35 ευρώ τη βραδιά.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου