Κανάρια Νησιά: Τα νησιά «της αιώνιας άνοιξης»




Μια πανδαισία τοπίων, η οποία ποικίλλει από έρημο λάβας έως παρθένα δάση και από αμμολόφους έως ηφαιστειογενείς κορυφές.

Τα Κανάρια είναι γνωστά ως «τα νησιά της αιώνιας άνοιξης», καθώς φημίζονται για το καλύτερο κλίμα στον κόσμο.  
Με 21 º C μέση ετήσια θερμοκρασία και 4.800 ώρες ημέρας, απολαμβάνουν άφθονη ηλιοφάνεια, ενώ παράλληλα δροσίζονται από αληγείς ανέμους (οι άνεμοι αυτοί πνέουν με μεγάλη σταθερότητα καθ΄ όλο το έτος εξ ου και τ΄ όνομά τους)!  Ανακαλύψτε τα μέσα από τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μιας κρουαζιέρας.  Αποβιβαστείτε στο Λας Πάλμας, πρωτεύουσα και λιμάνι της Γραν Κανάρια και ξεκινήστε το ταξίδι σας!

Δυτικά του Μαρόκο, στα όρια των τροπικών, τα Κανάρια συνθέτουν μια πανδαισία τοπίων, η οποία ποικίλλει ιδιαιτέρως από έρημο λάβας έως παρθένα δάση και από αμμολόφους έως ηφαιστειογενείς κορυφές.  Επτά κύρια νησιά και πολλά άλλα μικρότερα, όλα προσφέρουν ασυνήθιστα και εντυπωσιακά τοπία, ήλιο και καταπληκτικές αμμουδιές, ενώ το καθένα έχει τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα. 



Οι κύριες πόλεις τους διατηρούν ακόμα το ιδιαίτερο χρώμα του αποικιακού τους χαρακτήρα.  Η ανατολική επαρχία των Καναρίων περιλαμβάνει τα Γκραν Κανάρια, Λανθαρότε και Φουερτεβεντούρα. Η Γκραν Κανάρια είναι το δημοφιλέστερο από τα Κανάρια νησιά, δέχεται περισσότερους από 3 εκ. παραθεριστές κάθε χρόνο.  Εκεί βρίσκεται η μόνη πραγματικά μεγάλη πόλη του συμπλέγματος, το Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, που είναι και το διοικητικό κέντρο.  Στη Γκραν Κανάρια φιλοξενείται και το μεγαλύτερο θέρετρο, το Μασπαλόμας, με την Πλάγια ντελ Ινγκλές.  Στον αντίποδα οι λευκές παραλίες της Φουερτεβεντούρα, σχετικά παρθένες, όπου μπορείτε εξίσου να απομονωθείτε στους αμμολόφους.  Στο Λανθαρότε βρίσκει κανείς επίσης ωραίες παραλίες, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το ηφαιστειογενές τοπίο, το οποίο προσφέρεται ιδιαιτέρως για εκδρομές.



Αξίζει να σταθεί κανείς στη Γκραν Κανάρια, όπου η ποικιλία σε τοπίο, θέρετρα και αξιοθέατα εντυπωσιάζει.  Φανταστείτε τους δρόμους του νησιού, γεμάτους στροφές να καταλήγουν σε ένα συμμετρικό κώνο στο κέντρο του!  Ξεχωρίζει τo Μασπαλόμας, φημισμένο για τις Αμμοθίνες του, οι οποίες είναι και προστατευόμενη περιοχή.  Στο δυτικό τους άκρο, που ορίζεται από το φάρο, δεσπόζουν πολυτελή ξενοδοχεία με γήπεδα γκολφ και bungalows.  Ενώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα, από θαλάσσια σπορ, εκδρομές, πίστα γκο-καρτ, σαφάρι με καμήλες καθώς και πάρκα, με κυριότερο το Παλμίτος Παρκ, με εξωτικά πουλιά σε υποτροπικούς κήπους.  Η Πλάγια ντελ Ινγκλές με τη χρυσή της άμμο, στο νότο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Ισπανίας, με πανύψηλα ξενοδοχεία και συγκροτήματα κατοικιών, καθώς αναπτύσσεται τουριστικά από τη δεκαετία του 1950.



Εναλλακτικά θα μπορούσατε να αποβιβαστείτε στην Τενερίφη, η οποία και  προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος διακοπών από οποιοδήποτε άλλο νησί  του συμπλέγματος.  Στην επαρχία Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε αξίζει μια στάση σε ένα από τα τρία νησάκια που περιλαμβάνει: Λα Πάλμα, Λα Γκομέρα και Ελ Ιέρο, τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένα τουριστικά και ξεφεύγουν της εικόνας αυτής των μεγάλων θερέτρων και απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό η οργανωμένη ψυχαγωγία.  Σταδιακά βέβαια όλο και περισσότεροι επισκέπτες ανακαλύπτουν αυτά τα γαλήνια και πράσινα καταφύγια.  Είναι ιδανικά, αν ανήκετε σε αυτούς, που απολαμβάνουν το περπάτημα, την άγρια φύση και το ορεινό τοπίο, καθώς θα βρείτε και λιγότερες αμμουδιές.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου