Νησιά Πι Πι, ένας μικρός παράδεισος


Τα νησιά Πι- Πι αποτελούν έναν από αυτούς τους εξωτικούς παράδεισους που τόσο το τροπικό τοπίο όσο και η ασύγκριτης ομορφιάς παραλίες τους πραγματικά παρασύρουν τους επισκέπτες σ’ ένα μοναδικό κρεσέντο συναισθημάτων που ξεκινάει από την χαλάρωση και την ευεξία και φτάνει μέχρι μία άκρως ενδιαφέρουσα εξωτική νυχτερινή ζωή.




Τα Πι Πι είναι ο απόλυτος επίγειος παράδεισος. Νησιά τροπικά, με νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και λευκές αμμουδιές δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό και γαλήνιο, ιδανικό για χαλάρωση, απομόνωση και ειδυλλιακές διακοπές.Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα ΠΙ ΠΙ ανήκει στην επαρχία Κράμπι και αποτελούν πόλο έλξης για περισσότερους από 400.000 τουρίστες κατά μέσο όρο το χρόνο.Τα νησια Koh Phi Phi βρισκονται στην θαλασσα του Andaman και αποτελουν μερος των 130 νησιων που περιλαμβάνονται στην επαρχια του Krabi. Η απόσταση τους από το Πουκετ είναι περίπου 2 ώρες  με το ταχύπλοο  κάτι το οποίο δεν θα το καταλάβετε διότι η θέα είναι μοναδική. Το μεγαλύτερο νησί του συγκροτήματος είναι το Κο Πι Πι Ντον και ακολουθεί το Κο Πι Πι Λει. Εννοείτε πως δεν πρέπει να ξεχάσετε την φωτογραφική σας μηχανή αλλά και το μαγιό σας διότι σε κάθε στάση που θα κάνει το ταχύπλοο θα έχετε χρόνο για μπάνιο και για κατάδυση με μάσκα για να δείτε από κοντά τα χρωματιστά ψάρια.


Σμαραγδένια νερά, επιβλητικοί βράχοι, τροπική βλάστηση με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας δημιουργούν έναν μοναδικό οικοσύστημα που προσφέρεται για εξερεύνηση αλλά και για χαλάρωση. Το κεντρικό νησί είναι το Πι- Πι Ντον με όλες τις προτάσεις διαμονής να βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Πρωινό ξύπνημα με τις μυρωδιές και το χρώμα του ωκεανού αλλά και αξέχαστα ηλιοβασιλέματα  και νανούρισμα με το ελαφρύ αεράκι και τον κυματισμού της θάλασσας. Δίπλα του το μικροσκοπικό νησάκι Πι- Πι Λέι με πλάτος ενός χιλιομέτρου αλλά και με τη μοναδική παραλία Maya που γυρίστηκε η ταινία «Η Παραλία». Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε καταδύσεις, το τοπίο του βυθού είναι μαγικό αλλά και καγιάκ ή ψάρεμα. Για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει η δυνατότητα να αναρριχηθείτε στους βράχους ή να περπατήσετε στη ζούγκλα.


Τα εντυπωσιακά νησιά Πί-Πί Ντον και Πί Πί Λέϊ, ανήκουν στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Τα νησιά φημίζονται για το εντυπωσιακό τοπίο τους και προσελκύουν ορειβάτες λόγω των απότομων ασβεστολιθικών βράχων, αλλά και φυσιολάτρεις που θα βρούν τον παράδεισο τους στις κρυστάλλινες θάλασσες και τα στρώματα των κοραλλιών, όπου ζουν διάφορα θαλάσσια είδη. 
Το Πί-Πί Ντον (μεγαλύτερο από το Λέϊ) και κατοικημένο, αποτελείται από δύο τμήματα που συνδέονται μεταξύ τους με μια λωρίδα άμμου, μήκους ενός χιλιομέτρου. Εδώ βρίσκεται και ένα μουσουλμάνικο ψαροχώρι που σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί ανάμεσα στα μπάνγκαλοους, τις καφετέριες, τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και τα ξενοδοχεία. Από τη στιγμή που το Πί-Πί Ντον άρχισε να αναπτύσεται κατά τη δεκαετία του '70, το νησί παραδόθηκε στον τουρισμό. Διατηρεί, πάντως, σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη φυσική ομορφιά του. Σε απόσταση μιας ώρας θα βρείτε το Χατ Γιάο που σημαίνει "Μεγάλη Παραλία" με την υπέροχη λευκή άμμο, την πλούσια θαλλάσια ζωή και θέα στις πλαγιές του Πί-Πί Λεϊ, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων. 


Το νησιωτικό σύμπλεγμα Πι Πι κατάφερε με αξιοθαύμαστο τρόπο να υπομείνει κάποιες από τις υπερβολές της τουριστικής ανάπτυξης στην Ταιλάνδη, εξακολουθώντας παράλληλα να μαγεύει τους επισκέπτες (που δεν είναι λίγοι) με τις εκπληκτικές ομορφιές του.

Το μεγαλύτερο νησί του συγκροτήματος, κα πραγματικό θαύμα της φύσης, το Κο Πι Πι Ντον βουλιάζει σχεδόν κάθε χρόνο με 400.000 τουρίστες κατά μέσο όρο.
Οι όρμοι και οι κολπίσκοι του μαγευτικού Κο Πι Πι Λει κρύβουν παραλίες με εκθαμβωτικές λευκές αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά.


Υπάρχουν μικρά πούλμαν που φεύγουν νωρίς το πρωί από τα ξενοδοχεία και μεταφέρουν τους επισκέπτες στα φεριμπότ, τα οποία κάνουν λιγότερο από 2 ώρες μέχρι τα νησιά (την εποχή των μουσώνων, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, το πέρασμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο και τρομακτικό) Ιδανικό για όσους αγαπάνε την περιπέτεια!
Κάποτε υπήρξε το κρυφό μυστικό όσων ταξίδευαν με το σακίδιο στην πλάτη, σήμερα το νησί Phi Phi(ονομασία που αναφέρεται σταθερά στο κατοικημένο Phi Phi Don σε αντιδιαστολή με το ακατοίκητο Phi Phi Leh), είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Audaman Sea που ανήκει στην Ταϊλάνδη. Στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικά νησιά στο αρχιπέλαγος, αλλά μόνο το ένα διαθέτει κάποια ανάπτυξη. Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για μια ημερήσια εκδρομή και επισκέπτονται μερικά απ’ αυτά, ενώ κάποιοι άλλοι επιλέγουν να μείνουν για λίγο στο Phi Phi Don.
Το κλασσικό σχήμα πεταλούδας του νησιού Phi Phi Don, με τους δυο χαρακτηριστικούς του κόλπους, είναι ένα από τα πλέον θεαματικά θαλασσινά τοπία στον κόσμο.


Αν οι ήσυχες, νωχελικές διακοπές στη θάλασσα με φόντο ήσυχα και γραφικά τοπία σας κάνουν να ονειρεύεστε, τότε σίγουρα το Phi Phi είναι το μέρος για να πάτε. Παρέχει ένα μίγμα από ακριβά υπερπολυτελή ξενοδοχεία και φθηνότερους ξενώνες, μ΄ένα μικρό χωριό που διαθέτει τουριστικό εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση, είναι δημοφιλής προορισμός και βουλιάζει από το βάρος των ημερήσιων επισκεπτών κατά τη φουλ τουριστική περίοδο.
Ευτυχώς, υπάρχουν δυο μεγάλες παραλίες, η Ton Sai και η La Dalam που απέχουν 100μ. η μία από την άλλη και παρέχουν άφθονο χώρο για όλους. Το υπόλοιπο νησί αποτελείται κυρίως από απόκρημνους λόφους.Πάντως, πέρα από την ηλιοθεραπεία και το πλατσούρισμα στη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τη γειτονική περιοχή κάνοντας ημερήσιες εκδρομές στο γειτονικό νησί ή την ενδοχώρα και να δουν ταPhi Phi Ley, Krabi και Phoket. Εναλλακτικά, τοπικές εταιρείες παρέχουν ορισμένες φανταστικές ευκαιρίες για κατάδυση στα κρυστάλλινα καθαρά νερά της Audamanθάλασσας, είτε είστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι δύτες.


Το Phi Phi Don έχει τακτική σύνδεση με φεριμπότ ή θαλάσσια ταξί από τα Phuket, Krabi και Koh Lauta, πάντως υπάρχουν πλέον διαθέσιμα αεροσκάφη από το Phuket, τα οποία αποτελούν μια γρήγορη και άνετη, πλην όμως ακριβότερη, εναλλακτική λύση αντί για τις βάρκες.


Ατραξιόν και δραστηριότητες
Νοικιάστε ένα κανό και επισκεφθείτε τα σπήλαια Viking ή καταδυθείτε με εξαιρετικό εξοπλισμό.
Στα περίχωρα της πόλης μπορούμε να επισκεφτούμε μία σειρά από τουριστικά αξιοθέατα, όπως π.χ Maya Bay περίπου 8 χμ.,., Nai Harn Beach περίπου 52 χμ., Kata Noi beach περίπου 53 χμ., Karon Beach περίπου 60 χμ., Phuket Fantasea περίπου 58 χμ., Rai Leh περίπου 30 χμ., Παραλία Ao Nang περίπου 32 χμ., Ko Lanta Yai περίπου 31 χμ., Ko Racha περίπου 48 χμ.


Φαγητό 
Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα με τις καυτερές σάλτσες της κυριαρχεί αλλά θα βρείτε όλων των ειδών τα εστιατόρια.

Μεταφορά
Θα πετάξετε για Μπανγκόγκ και εσωτερική πτήση θα φτάσετε στο Πουκέτ και μετά με καραβάκια στα νησιά Πι- Πι. Στα Phi Phi φτάνετε μόνο με βάρκα και υπάρχουν αρκετές επιλογές από τα Phket, Krabi και Lauta.

Ώρα
Η διαφορά ώρας από την Ελλάδα είναι το χειμώνα 5 και το καλοκαίρι 4 ώρες μπροστά.

Γλώσσα
Επίσημη γλώσσα είναι η Ταϊλανδική. Μπορείτε όμως να συνεννοηθείτε άνετα και στα Αγγλικά.

Κλίμα
Το κλίμα της χώρας είναι τροπικό και διαιρείται σε τρεις περιόδους, το καλοκαίρι από τον Μάρτιο μέχρι το Μάϊο, η εποχή των βροχών από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο και την ψυχρή περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Με μια μέση θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου σας προσφέρει ένα κλίμα ζεστό και ευχάριστο.

Νόμισμα
Το νόμισμα τους είναι το Μπατ και η ισοτιμία με το Ευρώ είναι 1 €= 50 baht περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου