Ταξίδια στην Ευρώπη πέρα από τα συνηθισμένα...


 Αν είστε από τους τύπους των ταξιδιωτών που δεν τους αρέσει πολύ η χαλάρωση και αναζητάτε συνεχώς καινούργια πράγματα και εμπειρίες, οι παρακάτω ευρωπαϊκοί προορισμοί υπόσχονται να σας γεμίσουν ενέργεια και να αποτελέσουν τις πιο εναλλακτικές επιλογές απ’ όσα είχατε ίσως συνηθίσει μέχρι τώρα.

Το surfing, η κολύμβηση, η ποδηλασία ή η πεζοπορία, είναι μερικές μόνο από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί κανείς να ασχοληθεί, στις πιο όμορφες ακτές, τα βουνά ή τις υπαίθρους της Ευρώπης. Η Guardian μας παρουσιάζει τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διάφορες δραστηριότητες …
 
Surf και γιόγκα στην Πορτογαλία

Ξεχάστε τελείως οποιαδήποτε σκέψη σας ταλανίζει και βρείτε καταφύγιο σε έναν κόσμο όπου μπορεί κανείς να ζήσει απλά, με φόντο τα άγρια κύματα της θάλασσας. Οι εγκαταστάσεις του Algarve ( www.surfalgarve.com ) για surfing βρίσκονται σε μια απομονωμένη κοιλάδα κοντά στο χωριό Aljezur στη δυτική Πορτογαλία και για εκείνους που επιθυμούν πραγματικά να ζήσουν απλά, προσφέρεται επίσης διαμονή σε σκηνές. Έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτό το μέρος φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς υπάρχουν τουαλέτες κομποστοποίησης κι ένας οργανικός λαχανόκηπος, ενώ το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο. Η κατασκήνωση προσφέρει δύο φορές την ημέρα συνεδρίες γιόγκα είτε στην παραλία, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς επίσης και μαθήματα surfing.
 
Ιππασία στην Ιταλία

Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Cilento, νότια της Νάπολης αποτελεί Εθνικό Πάρκο, μια εκπληκτική τοποθεσία κατάλληλη για μια εβδομαδιαία εκδρομή πάνω σε άλογα που θα σας μεταφέρουν στα διάφορα μονοπάτια τρέχοντας ή περπατώντας, μέσα από αρχαία χωριά, ελαιώνες, παράκτιους δρόμους και άγριους λόφους ( www.inthesaddle.com ). Για τους επισκέπτες που ίσως να μην έχουν παρόμοια εμπειρία, υπάρχουν και διαδρομές που είναι κατάλληλες για αρχάριους αναβάτες. Για εκείνους όμως που θέλουν να γευτούν περισσότερη ιταλική κουλτούρα, παρέχονται και γεύματα στο Moresani, ένα αγρόκτημα γνωστό για την οργανική, «σπιτική» παραγωγή του.
 
Πολλαπλές δραστηριότητες στην Σαρδηνία

Τώρα που οι τουρίστες έχουν αναχωρήσει, σας προσφέρεται μια καταπληκτική ευκαιρία να απολαύσετε τα φυσικά τοπία της Σαρδηνίας χωρίς να καείτε από τον ήλιο. Το Lemon House ( www.peteranne.it ) στην Ogliastra, στην ανατολική ακτή του νησιού διοικείται από δύο λάτρεις της ποδηλασίας και της αναρρίχησης στα βουνά, οι οποίοι είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμοι να σας μεταδώσουν τις γνώσεις τους για τέτοιου τύπου διαδρομές, αλλά και να σας δώσουν συμβουλές για ασφαλείς πεζοπορίες και για καγιάκ. Αυτό το «σπίτι» σφύζει από αγάπη για τέτοιες δραστηριότητες, γεγονός που κάνει ένα ταξίδι στη Σαρδηνία, ακόμη πιο ενδιαφέρον.
 
Ποδηλασία στη Γαλλία

Η Cyclomundo ( www.cyclomundo.com/p_geneva_three_lakes.html ), προσφέρει μια χαλαρωτική ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος των τριών κύριων λιμνών των Άλπεων, της Γενεύης, της Geneva, της Annecy και της Bourget. Η διαδρομή ακολουθεί τα μονοπάτια του ποταμού, οπότε μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση των εντυπωσιακών τοπίων.
 
Κολυμπήστε μαζί με τα δελφίνια στις Αζόρες

Το μέρος αυτό είναι ό,τι πιο κατάλληλο αν θέλετε να κολυμπήσετε δίπλα σε πραγματικά και μεγάλα ψάρια! Αντί απλά να χαζεύετε τον βυθό του ωκεανού από μια βάρκα, το Dolphin Connection ( www.dolphinconnectionexperience.com ) συμβάλλει σημαντικά στην υποθαλάσσια παρατήρηση και τη γνωριμία μας με τα θαλάσσια οικοσυστήματα γενικότερα, ενθαρρύνοντάς μας να γνωρίσουμε πραγματικά το περιβάλλον στο οποίο κολυμπάμε και προσφέροντας διαλέξεις σχετικά με τη θαλάσσια βιολογία. Οι εβδομαδιαίες εκδρομές κολύμβησης δίπλα στα δελφίνια περιλαμβάνουν 5 διαδρομές με βάρκα καθώς και καθοδήγηση για το πώς να αναπτύξετε το αίσθημα της εμπιστοσύνης και να βγείτε στα ανοιχτά νερά.
 
Kitesurfing στην Ισπανία

Μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας βόλτες στην παραλία όλη μέρα, αλλά πού είναι η διασκέδαση σε αυτό; Το Tantrum Kitesurf ( www.tantrumkitesurf.com ) βρίσκεται στη θυελλώδη αλλά ηλιόλουστη πόλη της Tarifa, στη νοτιοδυτική ακτή της Ισπανίας, γεγονός που σημαίνει πως θα βρείτε τις καταλληλότερες συνθήκες γι’ αυτό το άθλημα. Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει απεριόριστη διδασκαλία και υπόσχεται να σας μάθει το άθλημα σε λιγότερο χρόνο από όσο μπορείτε να φανταστείτε.
 
Πεζοπορία στη Ρουμανία

Οι πεζοπόροι που αναζητούν μια πιο χαλαρή πρόκληση από ό,τι αυτή στις Άλπεις, μπορούν να επιλέξουν την περιοχή Fagaras. Τα βουνά σχηματίζουν μια απίστευτη κορυφογραμμή που προσφέρει εκπληκτική θέα σε παγωμένες λίμνες και απότομες κοιλάδες. Το Walk Worldwide ( www.walksworldwide.com/home.html ), προσφέρει εκδρομές με διαμονή σε ορεινά καταφύγια και περιλαμβάνει πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Piatra Craiului, όπου ζουν λύκοι, αρκούδες και άλλα άγρια ζώα.
 
Παρατηρώντας το Βόρειο Σέλας στη Φινλανδία

Να και κάτι για τους ρομαντικούς της παρέας ( www.theaurorazone.com )! Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να έρθει ο παγετός του χειμώνα προκειμένου να παρακολουθήσετε το βόρειο σέλας, αν και το να καταλήξετε να… τρίβετε τις μύτες σας φαντάζει πιο λογικό σε αυτό το μέρος. Φύγετε από το απομακρυσμένο χωριό της φινλανδικής Nellim και κατευθυνθείτε προς τα ρώσικα σύνορα για να περάσετε τις νύχτες σας χαζεύοντας τους απίθανους ουρανούς, κάνοντας πεζοπορία μέσα από τα εκατοντάδες στρέμματα πεδιάδων και σταματήσετε για να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα. 


Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου